Vem är en beroende?

De flesta av oss behöver inte fundera särskilt länge på den frågan. VI VET! Hela vårt liv och tänkande kretsade kring droger i en eller annan form – hur vi skulle få tag på och använda dem samt finna sätt och medel att skaffa mer. Vi levde för att använda och använde för att leva. En beroende är helt enkelt en man eller kvinna vars liv kontrolleras av droger. Vi är människor som är i klorna på en pågående och fortskridande sjukdom, som alltid slutar på samma sätt: fängelser, institutioner och död.

Är jag en beroende?

Denna fråga kan bara besvaras av dig själv. Om du är en beroende, innan du kan göra några framsteg mot tillfrisknandet, måste du först erkänna och acceptera det faktum att du har ett drogproblem.

Detta är inte en lätt sak för många av oss att göra. Under hela vårt användande intalade vi oss själva “Jag kan hantera det”. Detta var sant till en början, men det är inte så nu. Drogerna hanterar oss. Kom ihåg att alkohol och marijuana är droger.

Beroendet är en sjukdom som slutar med fängelser, institutioner och död. Många av oss kom till Anonyma Narkomaner eftersom drogerna hade slutat att fungera. Beroendet tar vår stolthet, självkänsla, familj, när och kära och även vår önskan att leva. Om du inte har nått denna punkt i ditt beroende, så är det heller inte något som du måste. Vi fann att vårt eget privata helvete är inom oss.

Om du vill ta reda på om du kan vara beroende så prova att göra vårt test! Testet är baserat på frågor ur vår pamflett Är jag en beroende, den finns under litteratur för nerladdning.

Testa här!